Източник: Православие.БГ

Stoyan5На 18 декември 2012 година от 18:30 ч. в ателие-книжарница „Къща за птици” на ул. „Проф. Асен Златаров” 22, беше представена новата книга на свещеник доц. Стоян Чиликов „Православната вяра и живот”.

Изданието идва в отговор на размишленията на автора като пастир относно това защо църквите са празни и християнската нравственост и православният етос остават само в книгите на християнска тематика?
Чрез книгата си авторът отправя покана към съвременния човек: „ела и виж”; вкуси от Христос, влез в Църквата, живей в нейните тайнства, научи се да даваш и да се молиш, тогава от опит ще разбереш как в богообщението се раждат истините на вярата.
„Православната вяра и живот” въвежда читателя в основните вероучителни истини на Православието – отношението християнска вяра и религия, Бог и човек, догматът за Света Троица, Иисус Христос, Пресвета Богородица. В книгата може да откриете изяснение на църковните тайнства и литургията; на духовния опит и борбата със страстите; блаженствата и църковните празници.